Brede Hardloopschoenen

Brede hardloopschoenen 

Brede hardloopschoenen zijn voor het comfort tijdens het lopen net zo van belang als neutrale of anti-pronatie hardloopschoenen. Bij het uitzoeken van nieuwe hardloopschoenen wordt er vooral gelet op het soort loper dat je bent. Maar de vorm van je voet speelt ook mee bij het uitzoeken van bijpassende hardloopschoenen. Bij te smalle hardloopschoenen kan je last krijgen van druk op je voet. Door de wrijving krijg je blaren of zelfs last van blessures. Als je begint met hardlopen is het belangrijk dat je uitrusting klopt. Investeer vooral in een goed paar hardloopschoenen. Je weet dan zeker dat je goed voorbereid bent op het lopen van lange afstanden.

Bepaal zelf of je brede hardloopschoenen nodig hebt

Het is belangrijk dat je hardloopschoenen niet te breed zijn. Ze moeten goed aansluiten rond je voeten en ondersteuning bieden tijdens het lopen. Het is goed om van te voren te bepalen of je wel brede hardloopschoenen nodig hebt. Dit doe je door je voet op te meten. Met de hulp van iemand anders kan je de omtrek van je voet opmeten. Op onze pagina waar de maten staan uitgelegd kan je terugvinden of je voet te breed is. Als je last hebt van brede voeten, dan merk je dit niet alleen bij het uitzoeken van hardloopschoenen. Je merkt het ook bij de aanschaf van nieuwe sneakers. Gelukkig verkopen steeds meer merkschoenen wijdtematen. Je kan zo altijd een schoen vinden die perfect aansluit.

Zitten je hardloopschoenen te krap?

Het kan voorkomen dat tijdens het opmeten blijkt dat je helemaal geen brede voeten hebt. Het is dan onverstandig om brede hardloopschoenen te kopen. Ondanks dat je geen brede hardloopschoenen nodig hebt zitten de schoenen niet lekker en comfortabel. Je hebt bijvoorbeeld veel last van blaren ondanks dat je ze ingelopen hebt. Een oplossing die voor de meeste hardlopers werkt is door en halve schoenmaat groter te nemen. De zool is net iets breder, maar niet zo breed als een officiële grote wijdtemaat. Dit geeft de voorvoet net iets meer ruimte, waardoor je minder snel last krijgt van blaren en wringende schoenen.

Merken met een wijdtemaat

Nike, Adidas en Asics hebben alle drie hardloopschoenen in verschillende wijdtematen. Je kan dus voor een schoen kiezen die iets breder uitvalt. De standaard hardloopschoen heeft de letter G. Als er geen letter staat aangegeven voor de wijdtemaat, dan kan je er van uitgaan dat het een G is. Wil je een slag groter bestellen? Dan kan je voor een H gaan. Op het internet vindt je een veel groter aanbod met verschillende wijdtematen. Je kan aan de hand van de afmetingen van je voorvoet bepalen welke schoen je nodig hebt.

Bestel brede hardloopschoenen online

Als je eenmaal de juiste maat hardloopschoenen gevonden hebt wil je niets anders meer. De schoenen voelen extra comfortabel aan tijdens het lopen en geven voldoende ondersteuning. Comfort is helemaal als je lange afstanden loopt ontzettend belangrijk. Online vindt je een groot aanbod met comfortabele schoenen in verschillende wijdtematen. Ontdek de merken die je in een wijdtemaat kan bestellen en ontdek de perfecte hardloopschoen voor jouw voet.