Brede herenschoenen

Brede herenschoenen 

Brede herenschoenen zorgen voor extra comfort tijdens het lopen of staan. Als je het gevoel hebt dat de stof rond je voeten klemt is het lastig om er lang op te lopen. Dit is niet alleen oncomfortabel, maar kan ook voor voetklachten zorgen. Chronische pijn, ingegroeide teennagels het kunnen allemaal problemen zijn waar je last van kan krijgen. De juiste schoenmaat kan de perfecte oplossing zijn voor je voet problemen. Je kan ermee voorkomen dat je schoenen niet comfortabel zitten. Gelukkig zijn er verschillende merken waarbij je uit diverse breedtematen kan kiezen. Je kan zonder problemen je favoriete schoenenmerk kiezen in een extra brede breedtemaat.

Wat is een brede schoenmaat?

We zijn allemaal wel bekend met bijvoorbeeld schoenmaat 43. Dit is een standaard schoenmaat. Alleen je hebt naast de standaard schoenmaat een breedtemaat. Bij sommige schoenen staat dit net als de schoenmaat in de schoen aangegeven. De breedtemaat geeft aan hoe breed de schoen en hoe breed je schoen nou echt is. De meeste schoenenmerken geven de maat aan met de letter C t/m M. Als er geen letter in de schoen staat aangegeven, dan is dit een G. Een G is eigenlijk de standaard maat voor een schoen. Als je een schoen neemt met een H, dan heb je brede herenschoenen. De schoen is iets breder, dan normaal. Wil je juist een smallere schoen? Dan kan je kiezen voor F of als je extra smal zoekt zelfs C. Je kan je schoen dus helemaal op maat van jouw voet bestellen.

Bekende merken hebben brede herenschoenen

Bij extra brede herenschoenen denk je al snel aan iemand die ze speciaal voor je op maat maakt. Je hebt het idee dat je niet meer voor je vertrouwde schoenenmerken kan kiezen. Gelukkig produceren juist steeds meer merkschoenen de schoenen in verschillende brede wijdtematen. Denk aan Nike of Adidas, twee grote merken met verschillende wijdtematen. De wijdtematen worden alleen niet altijd in de winkel aangeboden. Je komt ze bijvoorbeeld alleen online tegen als je op zoek bent naar nieuwe herenschoenen.

Zorg ervoor dat je weet wat je wijdtemaat is

Als je op zoek gaat naar nieuwe schoenen, dan is het handig als je weet wat je wijdtemaat is. Meten is weten. Door je voet met de hulp van iemand anders op te meten weet je zeker wat je wijdtemaat is. Op de pagina breedtematen uitgelegd kan je precies zien wanneer je een breedtemaat nodig hebt. De maat is gekoppeld aan je schoenmaat. Je kan direct zien of een bredere schoenmaat voor jouw voeten noodzakelijk is. Door hierop te letten bij de aanschaf van nieuwe schoenen kan je flink wat ellende voorkomen.

Wijdtemaat loopt op

Als je een letter in de schoen ziet staan kan je eenvoudig zien welke maat je moet hebben. De G is standaard en elke slag breder is een letter omhoog in het alfabet. De H is bijvoorbeeld breder, dan de standaard maat en de I is weer een slag breder. De M is een extreem brede wijdtemaat. Door je voet op te meten weet je welke maat je nodig hebt voor je nieuwe schoenen.

Welke brede herenschoenen kan je aanschaffen?

Gelukkig maken steeds meer schoenenmerken hun schoenen in een wijdtemaat. Je kan online kiezen uit verschillende maten. Er is altijd een schoen die perfect aansluit bij je voeten. Online valt er qua breedtematen meer te kiezen. Je kan kiezen voor een H of zelfs een M. Hierbij kan je kiezen uit je favoriete schoenenmerken. Nike, Adidas, Van Bommel het zijn allemaal schoenenmerken die al met wijdtematen werken. Je zal merken dat als je voor een wijdtemaat kiest je schoen veel beter aansluiten bij je voeten.  Dit zorgt uiteindelijk voor extra comfort tijdens het lopen en je hebt minder snel last van voetproblemen. Ontdek online het uitgebreide aanbod met brede herenschoenen.