Brede Hockeyschoenen

Brede hockeyschoenen

Brede hockeyschoenen kunnen je helpen om blessures te voorkomen. Als je één ding niet wilt meemaken, dan is het een blessure. Een blessure zorgt ervoor dat je niet meer verder kan sporten. Nog een nadeel is dat je in je dagelijks leven flink belemmert als je last ebt van een blessure. Het is nog vervelender als je een sportblessure kon voorkomen door goede schoenen aan te schaffen. Dankzij goede hockeyschoenen voorkom je blessures, Je voorkomt blessures dankzij schokdemping, stabiliteit en steun tijdens het spelen. Maar naast ondersteuning is comfort belangrijk. Comfort begint met het aanschaffen van de juiste maat. Hierbij kunnen breedtematen helpen vooral als je voeten breder zijn, dan de gemiddelde voet.

Extra ruimte voor spelers met brede voeten

Helaas worden er nog altijd vrij smalle hockeyschoenen gemaakt. Vooral voor dames zien we vaak te smalle hockeyschoenen. Dit zorgt voor weinig comfort tijdens het spelen. Daarnaast kan je last krijgen van pijn in je tenen of voet door te kleine schoenen te dragen. Extra brede hockeyschoenen zorgen ervoor dat je wel de ruimte krijgt die je nodig hebt. Bij een aantal hockeymerken zien we naast een schoenmaat een wijdtemaat. Je kan van te voren zien of de schoen je gaat passen. Handig als je online een paar nieuwe schoenen wilt bestellen.

Asics maakt extra brede hockeyschoenen

In de hockeywereld zijn er eigenlijk twee grote merken als het aankomt op goede hockeyschoenen. Je kan kiezen voor Adidas en voor Asics. Het voordeel van Asics is dat het merk een speciale lijn heeft met extra brede hockeyschoenen. De schoenen zorgen voor de maximale bewegingsvrijheid voor de hockeyspeler. Ideaal als je ruimte tekort komt in je schoenen. Zelfs voor de allound hockeyspeler hebben ze een bijpassende schoen met voldoende comfort en flexibiliteit. Je kan zo als speler het maximale uit je spel halen. Daarbij geven de schoenen wel de ondersteuning die je zoekt tijdens je spel. Je kan zo blessures voorkomen doordat de schoenen goed aansluiten bij je voeten.

Meet je eigen wijdtemaat op

Een aantal hockeyschoenen zijn zelfs verkrijgbaar in een wijdtemaat. Als er geen wijdtemaat staat aangegeven, dan is dit standaard G. Als je een bredere schoen zoekt, dan kan je kiezen voor een H. Het kan slim zijn om eerst te kijken of je een extra brede hockeyschoen nodig hebt. Dit kan je doen door het breedste punt van je voet op te meten. Dit is het punt net onder je tenen.  Doe dit altijd op blote voeten terwijl je recht overend staat. Laat iemand anders de omtrek van je voet opmeten. Op onze pagina waar we de wijdtematen uitleggen kan je terug vinden of je voet breder is dan normaal. Is je voet breder dan normaal? Dan kan je kiezen voor een extra brede wijdtemaat. Je hockeyschoen zal dan veel beter aansluiten op je voet.

Bestel online extra brede hockeyschoenen

Ben je op zoek naar brede hockeyschoenen? Er is een kans dat je ze in de lokale sportwinkel niet tegenkomt. Vooral als je een iets bredere maat nodig hebt, dan de standaard G maat. Gelukkig is het aanbod online een stuk breder. Je kan kiezen uit verschillende wijdtematen en een passende schoen vinden. Laat ze vervolgens thuisbezorgen en pas ze op je gemak aan. Je weet pas na het passen zeker of de schoen goed past en nauw aansluit. Luister vooral naar je eigen gevoel. Als de schoenen comfortabel zitten en steun geven heb je de juiste maat gekozen.