Brede Kinderschoenen

Brede kinderschoenen 

Brede kinderschoenen zijn de ideale oplossing als je dochter of zoon wat bredere voetjes heeft. De voeten van je kinderen zijn nog volop in ontwikkeling. Het kan voorkomen dat een bepaalde schoenmaat niet lekker aansluit bij het voetje van je kindje. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook kinderschoenen met een wijdtemaat. Deze zijn geschikt voor kinderen met een breed voetje. Verschillende merken verkopen schoenen in een wijdtemaat. Door het voetje van je kindje op te meten weet je precies welke breedtemaat past.

De voet opmeten

Om erachter te komen welke breedtemaat je nodig hebt kan je het beste de voet opmeten. Met een meetlint meet je het breedste punt van de voet. Het breedste punt zit net onder de tenen. Zorg ervoor dat je kindje op blote voeten recht overeind staat. Beide voeten moeten op de grond staan. Je legt vervolgens het meetlint rond de voet en je noteert de maat per voet. Met de afmetingen in centimeters weet je precies hoe breed de schoenen moeten zijn. Als je online brede kinderschoenen besteld staan de afmetingen er vrijwel altijd bij. Je ziet ook meteen of je kindje inderdaad bredere schoenen nodig heeft.

Zorg voor verstelbare schoenen

Je kindje zit nog volop in de groei en de voet van je kindje veranderd mee. Soms is de schoenmaat perfect, maar kom je in de breedte centimeters tekort. Steeds meer kinderschoenen zijn gelukkig verstelbaar. Dit zijn veterschoenen die in de breedte gestrikt worden. Je kan de schoenen iets losser strikken, waardoor er meer ruimte is in de schoen. Let er hierbij goed op dat de oogjes breed uit elkaar liggen en je de schoen dus breed kan strikken. Bij een smalle kinderschoen zitten de oogjes dichterbij het midden van de schoen. Je hebt hierdoor minder ruimte om te bewegen. De schoen heeft daarnaast een brede loopzool en dus ruimte om te bewegen. Dit zijn kenmerken om naast de wijdtemaat op te letten bij kinderschoenen.

Nederlandse kinderschoenen vallen vaak klein

De meeste Nederlandse kinderen hebben kleine voetjes. De voeten zijn gemiddeld minder breed. Als je voor een Nederlands merk gaat is de kans groot dat de schoen vrij smal uitvalt. Soms zijn er wel een paar kinderschoenen merken met en breedtemaat, maar dit is zeldzaam. De meeste merken hebben juist een smalle maat. Ga je voor een buitenlands merk zoals Nike of Adidas? Dan kom je sneller een wijdtemaat tegen. Check altijd de maat die erbij staat als je een schoenmaat zoekt. Je zal merken dat er een verschil zit tussen de buitenlandse merken en Nederlandse merkschoenen.

Kan een te smalle kinderschoen voor problemen zorgen?

Een te smalle kinderschoen kan voor voetproblemen zorgen. Knellende schoenen zitten niet lekker en kunnen voor blaren en pijn zorgen. Doordat kinderen nog volop in de groei zijn kunnen te kleine schoenen zelfs voor vergroeiingen zorgen. De botten kunnen scheef groeien met alle gevolgen van dien. Daarnaast loop je het risico op ingegroeide teennagels en pijnlijke infecties aan het bot. Het is altijd aan te raden om een schoen op maat aan te schaffen. Door de maten op te meten weet je exact welke schoenen je het beste kan aanschaffen voor je kindje.

Bestel brede kinderschoenen online

Ben je op zoek naar een merk met brede kinderschoenen? Online valt er meer te kiezen qua maatvoering. Naast de maten is het slim om op de sluiting van de schoenen te letten. Klittenband en brede veters geven de voeten van je kindje meer ruimte. Soepel leer kan ook minder knellen, dan normale schoenen. Als je kiest voor kinderschoenen van leer of suéde, dan gaat de schoen ook mooi naar de voet van je kindje staan. Dit zit extra comfortabel en is de perfecte oplossing als je kindje bredere voeten heeft. Check via onze site het aanbod met brede kinderschoenen voor je kindje.