Brede Sportschoenen

Brede sportschoenen

Brede sportschoenen zijn net zo belangrijk als je dagelijkse schoenen. Als je gaat sporten komt er veel druk op je voeten te staan. De kans op blessures neemt flink toe. Aansluitende sportschoenen zonder wringen en druk zijn belangrijk. Ze kunnen je extra ondersteuning geven en zelfs helpen om blessures te voorkomen. Voor elke sport zijn aansluitende sportschoenen te vinden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtematen. Op onze site kan je uitleg terugvinden hoe je voet het beste kan opmeten en wanneer je brede sportschoenen nodig hebt.

Brede voetbalschoenen voor op het veld

Eén van de grootste irritaties op het veld zijn voetbalschoenen die knellen tijdens het spelen. Een knellende voetbalschoen is niet alleen pijnlijk, maar ook slecht voor je voeten. Je loopt sneller het risico op een blessure en je kan zelfs chronische voetproblemen krijgen. Gelukkig maken de grote merken tegenwoordig extra brede voetbalschoenen voor op het veld. Adidas heeft een aantal speciale lijnen voor brede voeten. De Adidas Kaiser valt van zichzelf al breed en is eventueel in een wijdtemaat verkrijgbaar. De leren voetbalschoenen van Nike zijn ook geschikt voor brede voeten. Ze gaan mooi naar je voet staan en knellen de voet minder snel af.

Brede zaalschoenen

Niet alleen op het veld zijn knellende schoenen pijnlijk, maar ook bij zaalsporten. Denk aan basketbal, zaalvoetbal en tennis in een zaal. Het is belangrijk dat je schoenen breed genoeg vallen zodat ze niet gaan knellen, maar ook niet gaan slippen. Je schoenen moeten voorbereid zijn op snelle bewegingen tijdens het sporten. Gelukkig maken zowel Adidas als Nike brede zaalschoenen die je kan inzetten tijdens het sporten.

Brede hockeyschoenen

De meeste hockeyschoenen vallen van zichzelf al vrij breed uit. Dit kan onvoldoende zijn als je een vrij brede maat hebt. Asics is één van de populairste merken op het hockeyveld. Ze vallen meestal wat breder, dan de andere merken. Maar soms zijn speciale brede hockeyschoenen wel noodzakelijk. Adidas heeft een lijn met extra brede schoenen, waarmee je comfortabel op het veld kan staan.

Brede hardloopschoenen

Er zijn helaas heel veel smalle hardloopschoenen in omloop. Tijdens het hardlopen wil je graag gestroomlijnd zijn. De schoenen worden vaak aerodynamisch gemaakt. Helaas gaat dit vaak ten kosten van de wijdte van de schoenen. Gelukkig zijn er ook een paar brede hardloopschoenen waar je uit kan kiezen. Ze geven je voeten wat meer ademruimte tijdens het rennen. Het is wel belangrijk om hier een middenweg in te vinden. Je schoenen mogen ook weer niet te breed zijn. Als ze te los om je voeten zitten ga je slippen en krijg je juist last van blaren. Zorg ervoor dat je voet goed wordt opgemeten voor je een paar schoenen besteld. Je weet zo precies welke brede hardloopschoenen een optie zijn.

Bestel je brede sportschoenen online

De beste plek om te slagen voor nieuwe brede sportschoenen is het internet. Je vindt hier het grootste assortiment met online schoenen voor verschillende sporten. Je kan hier kiezen voor een schoen die mooi aansluit bij je voet en favoriete sport. De schoenen zijn geschikt voor brede voeten en voorkomen uiteindelijk blessures door een ruimtegebrek.