Brede Voetbalschoenen

Brede voetbalschoenen

Brede voetbalschoenen zijn speciaal gemaakt voor de voetballer met brede voeten. Als je voeten breder uitvallen kan het best lastig zijn om comfortabele spotschoenen aan te schaffen. De meeste voetbalschoenen vallen te smal uit en geven je weinig bewegingsruimte in je schoen. Dit kan flink wat gevolgen hebben tijdens het sporten. Je kan door te krappe schoenen aan te schaffen zelfs last krijgen van sportblessures. Een goed paar brede voetbalschoenen is van belang.

Let goed op het materiaal van de voetbalschoenen

Niet alleen de vorm van de schoenen verschilt per merk en model, maar ook het materiaal waaruit de schoenen gemaakt zijn. Synthetische schoenen gaan minder snel naar de voeten staan en geven minder ademruimte. Als de voeten wat breder zijn kan er gekozen worden voor leer. In leer zit meer rek en de stof gaat veel beter naar de voeten staan. Je kan hierbij denken aan kalfsleer, een materiaal waarbij je meer comfort krijgt tijdens het voetballen. Dit materiaal is super geschikt voor spelers met brede voeten.

Meet de afmetingen van je voet op

De meeste schoenenmerken zoals Nike en Adidas hebben een schema online staan. Hierin staat per onderdeel van je voet aangegeven wat de afmetingen van de schoenen zijn. Door je eigen voeten op te meten kom je er zelf al achter welke schoenen voor brede voeten gemaakt zijn. Dit voorkomt een teleurstelling als de schoenen bezorgd worden en veel te smal zijn. Vooral met wat bredere voeten kan het handig zijn om te kijken waar het probleem zit. De breedtemaat van je voet kan een probleem zijn, maar het kan ook zijn dat juist je tenen te breed uitlopen. Als je tenen te breed zijn moet je weer meer op de vorm van de schoen letten. Loopt deze in een punt weg? Dan zijn ze niet geschikt voor jouw voeten. Door goed op te letten voorkom je een hoop ellende bij het aanschaffen van nieuwe schoenen.

Check de lijnen van Adidas en Nike

Brede voetbalschoenen kom je sneller tegen bij merken als Nike en Adidas. De Adidas Classic staat er bijvoorbeeld om bekend dat ze extra breed uitvallen. Adidas heeft op basis van de Classic een voetbalschoenen lijn gemaakt. Als je het idee hebt dat de Classic goed bij je aansluit, dan kan je overwegen om een voetbalschoen op basis van een Classic te bestellen. De Classic lijn wordt de COPA genoemd en is gemaakt van kangoeroeleer. Dit betekent dat de schoen comfortabel met je meebeweegt tijdens het spelen. Het nadeel is dat de schoenen vrij zwaar zijn. Een alternatief is de Premier lijn van Nike. De schoenen zijn net als bij Adidas vrij breed. Alleen de Premier zijn veel lichter. Als je dit prettige vindt tijdens het spelen, dan is dit een aanrader. Er is wel één nadeel en dat is dat de breedtemaat van de Premier smaller is.

Bekijk online de collectie met brede voetbalschoenen

Online kan je direct een selectie maken met brede voetbalschoenen van je favoriete merken. Dit voorkomt weer een hoop frustratie als bij thuiskomst blijkt dat de schoenen niet passen. Of als ze teveel klemmen tijdens het spelen. Door online een selectie te bekijken afgesteld op brede voeten, weet je van te voren welke schoenen je kan kiezen. Zie je een paar brede voetbalschoenen die bij je passen? Dan kan je ze direct online bestelen en bij je thuis laten bezorgen. Je kan op je gemak thuis kijken of de schoenen echt passen.